Le Marche

‘in 2009 de koninginnenrit van de Giro; Monte Nerone, Monte Catria en finish op de Monte Petrano’

Le Marche (de Marken) is een regio in het midden van Italië aan de Adriatische Zee. Het grenst in het noorden aan Emilia-Romagna en de republiek San Marino, in het westen aan Toscane en Umbrië en in het zuidoosten aan de Abruzzen en Lazio.

Het landschap is erg gevarieerd, men zegt ook wel dat je in Le Marche, Italië in één regio aantreft. Le Marche heeft een mediterraans klimaat met droge zomers. Vanaf de snelweg zie je voornamelijk bergen, bomen en wat huizen, maar rij je één km het land in, dan zie je het mooie wat de regio te bieden heeft.

Voor diverse niveaus is de regio uitdagend. Van de strakke kustwegen langs de Adriatische Zee tot aan de hoge pieken van de Apennijnen. De hoogste top van Le Marche is de Monte Vettore (2476m) in de provincie Ascoli Piceno. De Giro d’Italia heeft al verschillende keren de regio aangedaan. In 2009 stond de 237 km lange koninginnenrit door de regio op het programma. De laatste 100 km gaat achtereenvolgens over de Monte Nerone (1417m), Monte Catria (1558m) met de finish bovenop de Monte Petrano (1101m). In 2014 hebben de renners de regio van zuid naar noord doorkruist. Samen met Steven Rooks zijn wij hier te gast geweest.

Goed om te weten; onze accommodatie is dichtbij Acqualagna gelegen, dit is de beroemde truffelhoofdstad van de regio.

Naast de diverse lokale tochten, vindt elk jaar de GranFondo Straducale plaats. Een endurance cyclo die start in Urbino en een heel weekend duurt. Deze GranFondo is bedoeld voor de echte fietser die alles al heeft meegemaakt.

[Not a valid template]

Bekijk HIER onze aanrader Le Marche.