FAQs

Hoe kan ik inschrijven en wat zijn de kosten?
Vooraf aanmelden kan tot en met vrijdag 6 april, tenzij het maximale deelnemers aantal al eerder is bereikt. Houd de website en Facebook in de gaten om niet voor teleurstellingen te staan.

Voorinschrijvers ontvangen direct na inschrijving een bevestiging per e-mail. Bewaar deze goed en neem deze geprint mee (kan ook via smartphone) naar de startlocatie.

Deelnamekosten bij voorinschrijving:
Voor alle afstanden zijn de kosten € 8,- p.p.
Deelnamekosten ter plaatse zijn voor alle afstanden € 2- extra p.p.

Groepen vanaf 5 personen kunnen zich vooraf aanmelden voor een groepsfoto. Kosten zijn € 6,- p.p

Graag met gepast geld betalen, dat bevordert de doorstroom: bedankt! Let op: er is geen pin automaat aanwezig, alleen cash betalen is mogelijk!

Deelname is geheel op eigen risico: een basisverzekering is via de KNWU per jaar af te sluiten.
Het karakter van het evenement is geen wedstrijd, maar een toeristische prestatietocht. Alle verkeersregels zijn van toepassing en dienen te worden gerespecteerd. Na een geconstateerde verkeersovertreding, zal de organisatie bij vraag van de politie gegevens verstrekken m.b.t. deelnemers.

Waar en hoe moet ik mij inschrijven / aanmelden zondagochtend?
De inschrijf / aanmeldlocatie wordt nader bekend gegeven. Neem je betaalbewijs mee! Na aanmelding krijg je een Giro di Moordrecht gadget voor de herkenbaarheid. Noteer ook alvast het noodnummer voor onderweg: 06 23209207. Je kunt starten tijdens de gegeven tijden.

Aanmeldtijden
Vanaf 08.00 uur staat de koffie en thee klaar.

Starttijden

Afstand starttijd Tot
85 km 09.00 10.00
125 km 08.30 09.30
     

Hoe weet ik de route?
Als je je hebt aangemeld krijg je kort voor het evenement de route via GPX in de nieuwsbrief toegestuurd. Eventueel is het ook mogelijk om de GPX op de ochtend zelf bij de WayPoint tent te uploaden.

Gps tocht
Voor de beide afstanden zijn er 4 mogelijkheden:

  1. De deelnemer bezit een GPS toestel en is ervaren in het gebruik van GPS navigatie
  2. De deelnemer bezit geen GPS toestel en rijdt samen met een deelnemer die een GPS toestel bezit
  3. De deelnemer rijdt in 1 van de 2 groepen mee, deze groepen worden geleid door een ervaren GPS-toerleider. Kun je het tempo niet volgen, dan zal de GPS-toerleider het tempo aanpassen. Vertrektijden van de GPS-groepen onder leiding van GPS-toerleider: Groep 125km (28-30km/h) 0900 uur – Groep 85km (26-28km/h) 0845 uur

Is het mogelijk om een GPS apparaat te huren?
Ja, dit is mogelijk. Waypoint stelt verschillende apparaten beschikbaar in bruikleen. Het is mogelijk om deze vooraf via info@girodimoordrecht.nl te reserveren of anders op de dag zelf (zolang de voorraad strekt). Je dient een borg van 200,- cash of je legitimatie (rijbewijs of ID kaart) achter te laten en je gegevens door te geven. Bij inlevering krijg je dit direct weer terug. Alles is volledig op eigen risico, hiervoor dien je ook te tekenen wanneer je het apparaat ophaalt. Reserveer ja apparaat via moordrecht@gps.nl 

Is er een materiaal-/reparatiepost en een verzorgingspost aanwezig?
Er is een materiaal-/reparatiepost bij de start aanwezig. Tijdens de tocht is er één materiaal-calamiteitenauto onderweg. Je dient ten alle tijden een eigen reserveband en/of bandenplakspullen bij je te hebben.

Er is onderweg 1 verzorgingspost aanwezig. Na 87km voor de 125km en na 63km voor de 85km.
Zorg er voor dat je voldoende drinkt, ook al is het koud (500ml per uur is aangeraden)! Neem dus ten alle tijden 1 gevulde bidon mee vanaf huis en een reepje oid. De verzorgingspost onderweg is open tot 12.30 uur!
Aan de start kun je nog een ontbijtkoekreep meenemen/nuttigen.

Je kunt tot 14.00 uur terecht bij de finish.

Ik kom met de auto, waar kan ik parkeren?
Je kunt je auto parkeren op de gratis parkeerplaats voor de sporthal. Ook in de omgeving zal er voldoende parkeergelegenheid zijn.

Sanitaire voorzieningen
Bij de start/finish locatie zijn er toilet- en doucheruimtes aanwezig. Ook bij de tussenstop(s) zijn er toiletvoorzieningen, ook voor de dames. Na afloop is er de mogelijkheid om te douchen.

Worden er foto’s gemaakt?
Tijdens de start worden er digitale foto- en filmopnames gemaakt. Ook worden er onderweg actiefoto’s van je gemaakt. Deze zijn na afloop gratis te downloaden via de site.

Zijn er kluisjes aanwezig?
Nee, er zijn geen kluisjes aanwezig.

Is er een fietsenstalling?
Ja, er is een fietsenstalling aanwezig met goed zicht vanuit de kantine.

Let op: het gebruik maken van deze parking is op eigen risico.

Waar moet ik nog meer rekening mee houden?

– Een helm is verplicht!
– Je dient jezelf minimaal van (sport)water en een reep(jes) te voorzien
– Je dient je te houden aan de verkeersregels die algemeen in Nederland gelden
– Respecteer de omgeving!
– Je dient je niet te ontdoen van afval in de berm of elders
Staat je vraag er niet bij, stuur dan een mail.