Italië Le Marche 2018

Even een weekendje naar Italië om te fietsen! Klinkt super leuk! En dat was het ook!

Op vliegveld Ancona stonden onze fietsen al klaar, even onze fietspakjes aan doen en andiamo! Het was ongeveer 80 kilometer fietsen naar de authentieke Italiaanse accommodatie in Pergola. De accommodatie ligt hoger met een flinke klim; Col de Ca’Palazzo. De klimbenen werden dus gelijk getest. Door de landelijke ligging en de hoogte is het uitzicht super mooi.

De groep bestond uit 13 mensen. De dames waren met 8 in de meerderheid. Zaterdag stonden er 2 bergen op het programma, de Monte Nerone en de Monte Petrano. De heren hebben beide bergen gefietst en de dames één van de bergen. Een groepje dames kreeg materiaalpech met 2 gebroken spaken en een lekke band. Gelukkig had één van de heren (Nico) gewacht op de dames en kon helpen, zodat iedereen na een welverdiende cappuccino verder kon fietsen.

Zondag hebben we geen lange klim gedaan, maar de route ging nog steeds behoorlijk op en neer. We zijn door een aantal dorpjes in de buurt gereden en hebben in Urbania koffie gedronken op een terrasje, heerlijk! Het rondje was ongeveer 95 kilometer en had de vorm van een hartje (wat leuk was voor Moederdag). Weer terug bij Ca’Palazzo hebben sommige een duik in het zwembad genomen en daarna op relax stoelen van het uitzicht genoten.

Wijnand zorgde dagelijks voor heerlijke maaltijden! Iedere ochtend stond er een uitgebreid ontbijt voor ons klaar, na het fietsen warme pasta en ‘s avonds een uitgebreid diner met een wijntje of een biertje. Zo konden wij alle energie aan het fietsen besteden! Maandag zijn de mannen terug gefietst naar luchthaven Ancona en de dames zijn met het busje via het binnenland terug gereden. Na 3 dagen fietsen mocht dat ook wel! Het was super weekend; goed verzorgd, mooi weer, mooie omgeving en in goed gezelschap! Kortom; het was genieten!

Klik hier voor meer informatie en om je interesse nog groter te maken om te gaan Fietsen in Italië!