Ardennen weekend 2017

Vrijdag 21 tm zondag 23 april jl., het jaarlijkse Giro Donne Ardennen weekend!

Vrijdag aan het einde van de middag, begin van de avond waren alle sportieve dames present in Ouren. Nadat we van 2 huisjes, 1 gezellig huis gemaakt hadden konden we genieten van een heerlijke pasta maaltijd die Elly en Lia thuis al voorbereid hadden. Het was heerlijk, nog bedankt! 

 

 

Zaterdagochtend om 10.00 uur stonden alle dames gereed voor de tocht naar Vianden. De temperatuur was laag, de koude wind was aanwezig en helaas ook de miezer die overging in regen. Ja, er zijn betere condities maar het mocht de pret niet drukken. Na ongeveer 50 km kwamen we in Vianden aan waar we in een lokaal bakkertje/eettentje  iets konden drinken en eten maar vooral konden opwarmen!! Na de stop werd het ook weer droog en kwam de zon tevoorschijn. Tja, dan ziet de omgeving er gelijk ook weer wat gezelliger uit. De mooie tocht ging grotendeels door Duitsland en de grens van Luxemburg. Na 104 km was Ouren weer in zicht en hebben we genoten van de mooie afdalingen en vergezichten die de Ardennen kenmerkt.

Zaterdagavond hebben we een restaurantje in de buurt opgezocht die Brenda gereserveerd had. Ja en dan slaap je natuurlijk als een blok: lekker gegeten en ruim 100 km in de benen. Haha. Zondag na het ontbijt stond er nog een tocht op het programma van 60 km. Deze tocht was ook grotendeels door Duitsland en Luxemburg en kent vele glooiingen en hele lange afdalingen die zo gaaf zijn dat je deze gelijk nog een keer wil fietsen, als daar tijd voor was geweest..

 

 

Rond de middag waren we weer in de huisjes en na wat te drinken en eten, was het weer tijd om de spullen te pakken om vervolgens weer richting Nederland te gaan. Het was weer TOP!! De benen zijn bij mij weer eens wakker geschut door de heuveltjes. De sfeer was sportief en gezellig! Hopen dat jullie er allemaal volgend jaar weer bij kunnen zijn.
Bedankt iedereen voor jullie aanwezigheid, inbreng en gezelligheid met name Lia en Elly voor het heerlijke eten en Suus voor alle boodschappen en Brenda voor het organiseren.

Tot VOLGEND JAAR “ WEEKEND ARDENNEN”

Hennie