Emilia Romagna

‘in de uitlopers van de zeer dun bevolkte Alpi di San Benedetto kom je geen verkeer tegen’

De kustrook van Emilia Romagna staat bekend om de knusse havenplaatsjes. Maar voor de wielerkenner ook om de plaats Cesenatico. De voormalige geboorte- en woonplaats van Marco Pantani. Vlakbij het cafe van zijn vader is een Pantani museum opgericht na zijn dood in 2004. Zeker een aanrader wanneer je het gebied bezoekt.

Regio Emilia Romagna is één van de grootste regio’s van Italië. De regio grenst aan de regio’s Veneto, Lombardije, Piemonte, Ligurië, Toscane, Le Marche en de zelfstandige republiek San Marino.

Fietsen kun je hier naar alle lust. Emilia Romagna heeft een nog onontdekt binnenland. Dit binnenland behoort tot de voormalige trainingsregio van Marco Pantani. De bergachtige omgeving is prachtig om te zien en te leren kennen met en zonder fiets. Elk jaar vindt door deze zeer bosrijke regio het event Pantanissima plaats. Een wielerevent dat zijn moeder ter ere van het overlijden van haar zoon heeft geïnitieerd.

Naast het wielerevent Pantanissima vindt in Emilia Romagna de oudste cyclo van Italië plaats, de Nove Colli. Het parcours lijkt op die van de Waalse Pijl en kent 2 afstanden. Tussen de ruim 12.000 deelnemers doen elk jaar steeds meer Nederlanders mee. Echt een cyclo die op je palmares thuis hoort!
[Not a valid template]

Bekijk HIER onze arrangementen in Emilia Romagna