De Wielercode deel 4/6

sitelogohetiskoers# 11

Men zal geen lid worden van een wielerclub die zijn leden verplicht om altijd in clubtrui te rijden, tenzij men voor een Franse club rijdt.


# 12

Als men op een racefiets zit zal men nooit gesignaleerd worden met oordopjes, MP3-speler, of gelijk welke muziekdrager dan ook. Dus: geen oordopjes.


# 13

Homo sapiens non urinat in ventum.

13.1 Gebruik nooit een zakdoek als je fietsend moet snuiten.

13.2 Ofwel stop je en stap je af, ofwel snuit je mits een krachtige ademstoot door de neus terwijl je het andere neusgat dichthoudt.

13.3 Snuit altijd met het neusgat naar de grond gericht. De fietser in je wiel is er niet van gediend een vlok snot in zijn gezicht te krijgen, laat staan op zijn koerstrui.

13.4 Indien de fietser niet voldoet aan #9 mag men de snotregel volledig negeren.


# 14

Men zal alleen maar een fietscomputer gebruiken die afstand, snelheid en gemiddelde snelheid aangeeft. De rest is overbodig. Nog beter is natuurlijk om zonder computer te fietsen en de snelheid, afstand etc. aan te voelen. Het gebruik van Strava en dergelijke is absoluut verboden. Het interesseert niemand ook maar iets dat je een bepaald klein stukje snel hebt gereden. Alleen nerds gebruiken Strava, van die types die ook wel eens een ligfiets gebruiken.


# 15

Zelfs maar eventjes denken om eens met een ligfiets te rijden staat op levenslang verbod nog een racefiets te mogen bezitten!


# 16

Ligsturen, triatlonsturen en andere opzetmaterialen die het gemakkelijk maken om tegen de wind in te rijden mogen alleen maar gebruikt worden als men 1. alleen fietst en 2.men een verzet duwt van 53X11


# 17

Valpartijen worden alleen maar besproken wanneer het slachtoffer naar het hospitaal moet.