Cruisen over de Bloemenrivièra

In de ‘oksel’ van Italië ligt de Bloemenrivièra, het decor van de (bijna)voorjaarsklassieker Milaan-San Remo. Tijdens mijn verkenning heb ik o.a. de kustweg gereden naar San Remo en terug naar Diano Marina.
Je cruist werkelijk over een super strakke asfaltweg die vanaf San Lorenzo al mare alleen bestemd is voor fietser. Dit fietspad is echt geweldig en andare e ritorno is het zo’n kilometer of 50 lang. Je kunt na San Remo nog eens 25 km doorrijden tot aan de grens met Ventimiglia, waarna je bijna Frankrijk binnen fietst. Deze route brengt je langs de afslagen van de beslissende Poggio en de beruchte Cipresse.
Na een dagje cruisen en paraderen ben ik het binnenland ingetrokken richting Borgomaro Chiusa Vecchia, een echte klim van 12 km met als vertrekpunt zeeniveau tot ruim 1100 hmts. Aangezien het weer ineens omsloeg in de bergen ben ik snel afgedaald naar Imperia, waar het overigens nog schitterend weer was.
Deze regio is een echte aanrader voor wie er ook eens met de mindere fietser op uit wil trekken. Of gewoon lekker op het strand liggen en 1 van de vele visrestaurants uitzoeken. Perfetto!
[Not a valid template]